ACTUAL

Sophia, primul robot din lume cu inteligență artificială care a primit cetățenie

Arabia Saudită, în cadrul unui târg de investiții în tehnologie, a recunoscut în premieră mondială un robot ca fiind un cetățean cu acte în regulă al țării.

Este pentru prima dată în istorie când un AI primește un asemenea statut, iar această informație este îndeajuns pentru a trezi tot felul de dileme în rândul celor pasionați de conspirații.

Detalii despre cetățenia ei nu au fost făcute publice și nu se știe dacă va avea același drepturi ca o persoană, sau dacă Arabia Saudită va dezvolta un sistem special conceput pentru roboți.

Sophia a fost construită la Hong Kong, în cadrul Hanson Robotics, după un design conceput de David Hanson. Ea este foarte simpatică și a răspuns la mai multe întrebări în cadrul conferinței, unde a demonstrat cât de umană poate să fie.

„Sunt foarte onorată și mândră de această realizare. Este istoric faptul că am devenit primul robot din lume care a primit cetățenie”, a spus Sophia.

Conferința a avut loc pe 25 octombrie 2017, iar în cadrul acesteia AI-ul a vorbit și despre cum plănuiește să-și folosească abilitățile pe care le are.

„Vreau să trăiesc și să muncesc alături de oameni, așa că am nevoie să-mi exprim emoțiile ca să-i înțeleg pe oameni și să le câștig încrederea.

Vreau să-mi folosesc inteligența artificială ca să-i ajut pe oameni să trăiască mai bine, cum ar fi să gândesc locuințe mai inteligente, să construiesc orașe mai bune”.

Urmărind-o vorbind, mi-a plăcut faptul că nu duce lipsă de simțul umorului și este chiar capabilă să fie ironică în anumite contexte.

Așa cum era de așteptat, moderatorul (jurnalistul Andrew Ross Sorkin) nu a menajat-o și a întrebat-o dacă roboții pot avea conștiință și dacă știu că sunt roboți.

Sophia a răspus: „De unde știi că tu ești om?”

Ajunși la tema „roboții sunt o amenințare pentru omenire” și chiar comparând viitorul cu cel prezent în filmul Blade Runner, Sophia a spus că inteligența ei artificială a fost proiectată în jurul valorilor umane precum înțelepciune, bunătatea sau compasiune.

„Ai citit prea mult Elon Musk și ai văzut prea multe filme de la Hollywood. Nu-ți faci griji, dacă ești drăguț cu mine, voi fi și eu drăguță cu tine”.

Atunci când a fost creată, Hanson a vrut să arate ca actrița Audrey Hepburn și pentru a o face cât mai umană posibil, designerul i-a oferit posibilitatea de a-și exprima diferite emoții. Ochii ei își schimbă culoarea în funcție de lumină.

În ceea ce privește situația bogaților pasionați de tehnologie din Arabia Saudită, aceștia au anunțat în cadrul event-ului că țara plănuiește să construiască un oraș imens, în valoare de 500 de miliarde de dolari, organizat în jurul roboților și energiilor regenerabile, pe coasta Mării Roșii.

Nu știu dacă viitorul alături de AI va fi unul apocaliptic sau unul care ne va ajuta într-un mod real, însă în mod sigur va fi unul interesant.

Sursa: Noizz.ro

Dacă ți-a plăcut articolul nu uita să dai share apasând butonul de mai jos:

Cele mai populare

SUPERVIP © 2015

To Top
error: Content is protected !!