Secretul Maiei Morgenstern s-a aflat. Ce a ținut ascuns de ochii publicului, până acum

secret-maia-morgenstern

Renumita actriță Maia Morgenstern a avut o viață precum numele său. Etimologia lui înseamnă ”stea” sau ”luceafăr de dimineață”. Tezaurul nostru și o personalitate proeminentă a filmului și a teatrului românesc, care a adus până de curând, când și-a anunțat retragerea din activitate, vibrația vastă a teatrului clasic, dublată de tonul sobru și precis al teatrului modern. Excepțională tragediană, înzestrată cu o puternică forță de convingere, fiind și o interpretă multilaterală, aceasta a jucat magistral în ”Patimile lui Hristos” și câte și mai câte alte roluri protigioase. A tras recent cortina, dar a continuat să-și spună povestea. Astăzi, ne-a dat o doză din ”Nu sunt eu”, pe Facebook, unde a anunțat că își va lansa autobiografia.

Maia Morgenstern, amintiri, trăiri, emoții și secrete: „Povestea asta n-aș fi vrut s-o spun niciodată. O vor recunoaște pe EA”

Două două decenii în care a strălucit pe scenă, pătrunzând și în lumea cinematografiei a marii lumi, Maia Morgenstern s-a decis, la începutul anului 2020, să joace propriul rol în spectacolul-jurnal ”Nu sunt eu”. Povestea începe din copilăria sa, care nu a fost neatinsă de lipsuri, se va duce spre perioada maternității și va ajunge la stadiul de artist.

În curând, pe piața de carte, se va regăsi volumul său, „o poveste pe care n-aș fi vrut să o spun niciodată”, așa cum prezintă actrița cartea care va apărea la editura Litera și care poate fi precomandată cu autograf, la 30% reducere.

„Publicul trebuie să rămână cu un pic de curiozitate”

„«Nu sunt eu» e E taina mea. E camera mea secretă, cu comori și cu mistere. Pe care nu le-aș împărți. Cu nimeni. Poate doar cu prietenii mei buni? Poate cred cu putere că numai ei, prietenii mei buni, și generoși, și înțelepți vor gusta pe deplin bucuria regăsirii sinelui, a copilăriei?? Poate că doar ei, prietenii mei severi, și pretențioși, și prețioși vor înțelege. Uneori mai bine decât mine. Nu, nu sunt eu.

secret-maia-morgenstern
secret-maia-morgenstern

Ei o vor recunoaște pe EA. O vor cunoaște, o vor descoperi, așa cum n-au mai facut-o niciodată Povestea asta e lecția mea. Pe care n-am scris-o niciodată până acum: mi-a fost frică. Am visat-o uneori. Povestea asta. E umbra mea de care nu mă despart niciodată: nu pot și nici n-aș vrea. E petecul meu de întuneric și de speranță. Aici nu sunt niciodată singură”, se confesează aceasta cititorilor săi.

„Experimentez ceva nou, despre mine, în felul în care voi decoji ceapa existenții mele, fie artistică ori ca părinte. O formă familială de a mă întâlni cu oamenii care vor să știe despre Maia Morgernstern, să mă audă, un exercițiu de sinceritate în care voi expune trăirile mele prin filtrul timpului. De ce ”nu sunt eu”? Poate și pentru că tot n-am curajul de a mă expune complet. Publicul trebuie să rămână cu un pic de curiozitate”, prezintă Maia Morgenstern proiectul său, pe contul de Facebook.

secret-maia-morgenstern
secret-maia-morgenstern

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dragă cititorule, pregătim un SUPER-CONCURS cu premii de MII DE LEI! Lasăți adresa de email aici pentru detaliile concursului.