Singurul om din România care îl ajunge pe Klaus Iohannis la salariu. Cât ia, de fapt, pe lună

om-salariu-mai-mare-decat-klaus-iohannis

Patriarhul Daniel este singurul om din România care îl ajunge pe Klaus Iohannis la salariu. Cât ia, de fapt, pe lună, vedeți un pic mai hjos. Patriarhul Daniel, pentru toate atribuțiile pentru care le are în țara noastră, este remunerat pe măsură.

Acesta este singurul om care are un salariu apropiat de cel al președintelui Iohannis. Cât câștigă Patriarhul Daniel

Patriarhul Daniel este cel mai important om din Biserica Ortodoxă Română, dar și multe responsabilități în întreaga țară, astfel că este remunerat pe măsură. Patriarhul a încurajat de fiecare dată poporul la rugăciune, atunci când România s-a aflat în situații grele, așa cum se întâmplă și în această perioadă în plină pandemie de coronavirus.

Pentru că Prea Fericitul Daniel are multe atribuții pe care trebuie să le rezolve la nivel național, este plătit foarte bine în fiecare lună, iar suma pe care o câștigă se apropie de cea a Președintelui României, Klaus Iohannis.

om-salariu-mai-mare-decat-klaus-iohannis
om-salariu-mai-mare-decat-klaus-iohannis

Ce salariu are Patriarhul Daniel

Patriarhul Daniel a avut parte de o mărire de salariu substanțială în anul 2019, iar această modificare a avut loc pentru că a crescut salariul minim pe economie. Parlamentarii, președintele țării, membrii din guvern au primit anul trecut 10 % în plus la salariul pe care îl aveau, iar mărirea salarială a fost valabilă și pentru Prea Fericitul Daniel.

Deși în anul 2018 salariul pe care Patriarhul Daniel îl încasa era de 16.600 de lei în fiecare lună, un salariu egal cu cel al Președintelui Senatului României, acum în 2020 Prea Fericitul câștigă lunar suma de 23.920 de lei.

Cât câștigă președintele României, Klaus Iohannis

Deși ambii au atribuții importante în țară și sunt buni conducători, iată că salariul lor diferă cu doar câteva sute de lei.

Deși el câștigă aprope 24.000 de lei, iată că Președintele României are în fiecare lună un salariu de 27.000 de lei, cu doar 3000 de lei mai mult decât Înalt Prea Sfințitul Daniel.

Care este cea mai mare pensie din România

Pe de altă parte, cea mai mare pensie din România face de râs și salariul Patriarhului și pe cel al președintelui României. Astfe, un pensionar din România se âmbogățește în fiecare lună cu 73.980 de lei, sumă brută.

Personajul despre care vorbim este nimeni altul decât fostul procuror Gheorghe Bălășoiu. Acesta a încasat cea mai mare pensie din țară, brut suma de 73.890 de lei. Gheorghe Bălășoiu a fost comandant al Penitenciarului Colibași. Pensia lui, sub guvernarea Partidului Social Democrat, s-a dublat și a ajuns de la valoarea de 34.700 de lei la peste 66 de mii de lei/lună net, adică 667 de milioane de lei vechi.

om-salariu-mai-mare-decat-klaus-iohannis
om-salariu-mai-mare-decat-klaus-iohannis

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Dragă cititorule, pregătim un SUPER-CONCURS cu premii de MII DE LEI! Lasăți adresa de email aici pentru detaliile concursului.