Cum se fac cele mai bune roșii murate. Care este trucul secret al gospodinelor

cele-mai-bune-rosii-murate

Cum se fac cele mai bune roșii murate și care este trucul secret al gospodinelor din Bucovina pentru această delicioasă rețetă, vedeți un pic mai jos.

Rețetă delicioasă de roșii murate. Care este secretul care îți va permite să te poți bucura de ele și la primăvară

Roșiile murate este o rețetă care se face mai mult în Bucovina. Oamenii de aici, pe lângă borcanele de castraveți, gogonele sau gogoșari murați, pun și roșii la murat. Rețeta de roșii murate este una savuroasă și ușor de preparat.

Mulți dintre români nu concep să intre în anotimpul rece fără a avea în beci sau cămară murături. Murăturile sunt foarte sănătoase și aduc aportul necesar de vitamine peste anotimpul geros.

cele-mai-bune-rosii-murate
cele-mai-bune-rosii-murate

Care este secretul pentru o rețetă de roșii murate perfectă

Murăturile sunt consumate în general cu preparate cu carne cum ar fi friptura sau o tocănița. Murăturile aduc o savoare aparte fiecărei mese în familie. Cei mai mulți dintre români pun la murat pentr iarnă țelină, varză, morcovi, pepenași, gogonele, conopidă, gogoșari și castraveții, însă în anumite zone ale țării adevăratele vedete de peste iarnă sunt roșiile murat.

Fiecare dintre rețete are un secret al său pentru ca murăturile să fie gustoase și, mai ales, să țină peste iarnă. Aceste secrete sunt transmise din generație în generație. Pentru a obține borcane cu murături rezistente peste iarnă, care să reziste până în părimăvară, este nevoie să se dozeze cu atenție cantitățile, iar recipientele să fie sterilizate înainte.

Ingrediente necesare pentru rețetă nemaipomenită de roșii murate:

-cinci kilograme de roșii,

-o legătură de țelină (frunze),

-o legătură de mărar uscat,

-o legătură de cimbru,

-5 linguri cu sare mare iodată,

-o căpățănă de usturoi,

-o cană de oțet de vin,

-o rădăcină de hrean sau un ardei iute.

Mod de preparare rețetă delicioasă de roșii murate:

Mai întâi se spală bine toate ingredientele, după care se șterg bine. Roșiile se curăță de defecte sau zone moi și se pun deoparte. Cele mai bune roșii pentru a fi puse la murat sunt cele alungite. Roșiile acelea mari și zemoase, cu pielița subțire sunt mult mai gustoase. Alegerea va fi făcută în funcție de gustul fiecăruia.

De asemenea, borcanele în care se vor pune roșiile la murat pentru iarnă vor trebui să fie bine spălate și uscate. În borcane se va pune pentru început țelina, mărarul, cimbrul și câțiva căței de usturoi. Pentru varianta picantă, se poate folosi hrean sau ardei iute. Roșiile trebuie așezate în borcane cu codițele în jos, cu grijă să nu fie crăpate.

Când pot fi consuate roșiile murate

Printre ele vor pune și restul de usturoi, hrean, crenguțele rămase de mărar, ţelina și cimbrul. După ce borcanele au fost acoperite, la fiecare săptămână este nevoie să fie scursă zeama, fără a răsturna roșiile din borcan. După 3 săptămâni roșiile murate sunt bune pentru a fi consumate. Vă dorim Poftă Bună!

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dragă cititorule, pregătim un SUPER-CONCURS cu premii de MII DE LEI! Lasăți adresa de email aici pentru detaliile concursului.