Cum se face hummusul perfect. Secretele pe care le știu multe gospodine

hummusul-perfect

Specialiștii au dezvăluit care este secretul pentru prepararea unui hummus perfect. Astfel, nu va mai fi nevoie să mergi la restaurante sau magazinele care îl vinde gata preparat ca să găsești gustul perfect. Îl vei putea simți foarte bine la tine în bucătărie. Adevărul este că nimic nu se compară cu un hummus cremos, iar acesta va fi mai bun ținând cont că este făcut de tine.

Secretele pentru prepararea unui hummus perfect. Ce se mai adaugă în preparat

Specialiștii în ale bucătăriei au dezvăluit care sunt secretele pentru prepararea unui hummus gustos așa cum se regăsește la restaurantele cu specific. Hummusul este un preparat foarte popular în Orientul Mijlociu, dar care a devenit din ce mai apreciat și de către români.

Pentru prepararea hymmusuluio sunt necesare doar câteva ingrediente, iar la rețeta de bază trebuie doar să mai respecți câteva secrete pentru ca totul să iasă perfect.

hummusul-perfect
hummusul-perfect

Secrete pentru preparea hummusului perfect

Pentru a avea parte de un plus de aromă și de un gust autentic oriental poți înlocui jumătate din cantitatea de ulei cu iaurt grecesc.

Chiar dacă durează mai mult, specialiștii recomandă să se folosească năut uscat pentru a obține un gust bun. De asemenea, năutul trebuie lăsat peste noapte la hidratat și abia apoi pus să fiarbă.

Bicarbonatul de sodiu, secretul marilor bucătari

Un alt secret al unui hummus perfect este folosirea unui praf de bicarbonat de sodiu la fiertul năutului. Cojile se vor înmuia și vor putea fi încorporate mai ușor în preparat. Un alt secret pentru îndepărtarea rapidă a cojilor este frecarea lor între degete.

Chiar dacă s-a fiert năutul și nu s-a avut timp de prepararea hummusului, iar boabele s-au răcit, nu este nicio problemă. Specialiștii recomandă să încălziți puțin boabele înainte de a le adăuga în blender. De asemenea, pasta se va obține rapid dacă boabele au fost încălzite 30 de secunde la cuptorul cu microunde.

Cu ce poate fi înlocuită pasta de susan

Astfel, pentru a avea un hummus perfect, ai nevoie de ingrediente de calitate, asta însemnând și o pastă de tahini bună. Pentru cei cărora nu le place pasta de susan, aceasta poate fi înclocuită cu boabe de fasole albă, înmuiate.

Bucătarii profesioniști recomandă ca la prepararea hummusului să nu se exagereze cu usturoiul. Gustul acestuia va fi mai puternic după ce ai terminat hummusul și l-ai lăsat o perioadă să se odihnească, pentru ca aromele să se întrepătrundă.

Cu ce se poate combina hummusul, pentru un gust desăvârșit

Nu în ultimul rând, la pasta ta de hummus mai poți adăuga, în funcție de preferințe, pătrunjel tocat mărunt, pesto cu busuioc, semințe de pin, măsline negre sau chiar brânză feta. Vă dorim POFTĂ BUNĂ!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dragă cititorule, pregătim un SUPER-CONCURS cu premii de MII DE LEI! Lasăți adresa de email aici pentru detaliile concursului.