Vedeta care a avut primul copil la 12 ani. Tatăl ei organiza orgiile numite ”circ”

vedeta-primul-copil-la-12-ani

“Regina muzicii soul” a cucerit milioane de oameni din întreaga lume cu talentul său, însă viaţa personală a fost una dramatică. A avut primul copil la 12 ani, la 19 ani se căsătorea şi avea să devină una dintre cele mai mari cântăreţe din istorie.

Aretha Franklin, emblemă a muzicii

A cucerit 18 premii Grammy, a vândut milioane de albume şi a fost, fără îndoială, o emblemă a muzicii, dar şi a comunităţii de culoare din SUA. „Natural Woman” sau “Respect” se cântă la toate concursurile de talente chiar şi după aproape şase decade de la lansare.

În spatele succesului uriaş, însă, stă o poveste de viaţa teribilă, presărată cu adevărate drame. Rezultatul unei căsnicii dezastruoase, cu un tată abuziv şi o mamă plecată de acasă de frica acestuia, destinul Arethei Franklin fusese scris deja.

Când împlineşte 9 ani află că mama sa a murit, lucru care o dărâmă psihic. Influenţată şi de comportamentul ciudat al tatălui care organiza adevărate orgii numite “circ” chiar în biserica în care predica, aceasta devine adult la o vârstă mult prea fragedă. La doar 12 ani rămâne însărcinată pentru prima oară. Un copil urma să nască un alt copil… Mulţi ani s-a crezut că tatăl băieţelului ar fi fost chiar Clarence „C.L” Lewis (părintele Arethei), însă adevărul era cu totul altul. Viitoarea cântăreaţă avusese o aventură cu un coleg de şcoală.

La 14 ani, devine mamă a doua oară şi renunţă la şcoală

La 14 ani, naşte cel de-al doilea copil, pe Edward. Aşa cum vă închipuiţi, viaţa acesteia se complică: o adolescentă este nevoită să crească doi copii mici. O ajută familia, însă este nevoită să renunţe la studii şi începe să bea.

“Îmi doream să ies şi să stau cu prietenii mei. Aşadar, aş vrut să fiu în două locuri deodată. Bunica mea m-a ajutat foarte mult, la fel şi sora mea şi vărul meu”.

vedeta-primul-copil-la-12-ani
vedeta-primul-copil-la-12-ani

La 18 ani, se mută la New York, unde îl cunoaşte pe Ted White, un proxenet celebru. Se căsătoreşte cu el un an mai târziu, însă ceea ce urmează nu seamănă deloc cu o căsnicie obişnuită. Bărbatul îi vede talentul şi decide să îi finanţeze cariera cu banii obţinuţi din prostituţie, însă abuzul fizic este la ordinea zilei.

“Nu ezita s-o plesnească și nici nu-i păsa dacă-l vedea cineva când îi dădea una”, își amintea Otis Taylor, producătorul sau muzical.

La scurt timp, se naşte Ted White Jr, iar Aretha se refugiază în alcool. În 1967, în timp ce cântă celebra piesă “Respect”, în Georgia, cade de pe scenă şi îşi rupe o mână. Dă vina pe un reflector, dar în realitate era “amorţită” de alcool. Problemele continuă şi este arestată pentru tulburarea liniştii publice.

„Bea atât de mult că am crezut că e pe punctul unei prăbușiri”, a povestit sora ei, Carolyn.

Succesul vine la pachet cu întrebări şi curiozităţi despre viaţa personală

Dar succesul vine la pachet cu multă publicitate şi hotărăşte că nu doreşte să fie văzută ca o victimă, aşa că în anul 1969 decide să divorţeze de cel care o ajutase să devină celebră, dar care îi întuneca judecata. Începe să îşi ţină sub control viciul legat de alcool, are concerte peste tot, este adulată, dar viaţa personală este un dezastru.

vedeta-primul-copil-la-12-ani
vedeta-primul-copil-la-12-ani

„Era regina muzicii soul și cred că atunci îi privea pe iubiții săi ca pe supușii ei”, declara fostul ei partener, Dennis Edwards, solistul formației The Temptations.

În urma poveştii de iubire pe care o trăieşte cu Ken Cunningham, managerul său,  rămâne însărcinată din nou, aşa că în 1970 se naşte Kecalf Cunningham.

„Se temea că nu era destul de bună ca artistă, destul de frumoasă ca femeie și destul de devotată ca mamă. Nu știu cum s-o numesc, dar avea o mare, mare nesiguranță. Obișnuia să bea mult ca să scape de anxietate și urcă imediat pe scenă, purtând coroana divei de nepătruns”, a mai spus Carolyn.

vedeta-primul-copil-la-12-ani
vedeta-primul-copil-la-12-ani

Opt ani mai târziu se căsătoreşte cu actorul Glynn Turman iar cariera sa este pe culmile succesului. Starea emoţională pe de altă parte se agravează, iar în 1984 cei doi divorţează.

“Am făcut parte din acea generaţie de tinere cântăreţe care şi-au timpul pe care ar fi trebuit să îl dedice copiilor pentru a-şi urma cariera. Am făcut-o cu bună ştiinţă”, a recunoscut Aretha.

Căderi psihice, internări în clinici speciale, drame înecate în alcool

Episoadele de căderi nervoase îi fac pe cei dragi să o interneze în repetate rânduri într-o clinică din Connecticut, iar presa scrie din ce în ce mai mult despre nesiguranţa psihică a “Reginei muzicii soul”. Acesta este momentul în care începe să dea interviuri halucinante şi să povestească despre viaţa minunată pe care o are.

“În loc să caute înțelegere, ea își ieșea din minți. Se enerva. Avea o furie fără motiv. O nebunie”, a povestit o sursă.

vedeta-primul-copil-la-12-ani
vedeta-primul-copil-la-12-ani

A renunţat să mai cânte în 2017 şi a murit la vârsta de 76 de ani, lăsând în urmă muzica sa legendară, multe întrebări fără răspunsuri şi o avere de 80 de milioane de dolari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dragă cititorule, pregătim un SUPER-CONCURS cu premii de MII DE LEI! Lasăți adresa de email aici pentru detaliile concursului.